Het menselijk lichaam is een verbazingwekkend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten waar we dagelijks mee springen, bukken, sporten, lopen, staan enzovoort. Heeft u klachten waardoor deze bezigheden niet meer vanzelfsprekend zijn, dan kan fysiotherapie uitkomst bieden.

Fysiotherapie

Wat is fysiotherapie?

logo-fysionet-home
2015-04-09_20_57_22
Hoe gaat de behandeling in zijn werk?
Tijdens de eerste afspraak wordt een zo compleet mogelijk beeld van de klachten gevormd en gekeken in hoeverre dat uw dagelijks leven beïnvloedt. Dit gebeurd door vragen te stellen en een lichamelijk onderzoek te doen. Hierna wordt de uitkomst direct besproken en ook gekeken wat er voor u gedaan kan worden. Eventueel kan er nog voor nader onderzoek worden doorverwezen, b.v. voor foto’s of bloedonderzoek.
De behandeling kan bestaan uit:
  • Oefentherapie: oefeningen die u zowel thuis als op de praktijk uitvoert., Het doel van deze oefeningen is spierversterking, mobilisering of stabilisering.
  • Training : oefeningen ter verbetering van de conditie of voor het aanleren van specifieke vaardigheden om zowel thuis als op het werk, beter te functioneren
  • Massage: om de pijnlijke spieren spanningsvrij te maken of om helemaal te ontspannen.
  • Fysiotechnische apparatuur: wordt soms als aanvulling bij bepaalde behandelingen gebruikt om sneller en beter effect te kunnen krijgen, bijvoorbeeld. ultra- geluid.
  • Voorlichting: over beweging, werkhouding of omgang met klachten/pijn.
Een speciale manier van behandelen is de manuele therapie volgens de methode ‘Mulligan’. Bij deze pijnloze behandelingen wordt, door een combinatie van actieve mobiliserende bewegingen van u en manipulaties door de therapeut, de beweeglijkheid in bepaalde gewrichten vergroot. Hierdoor zijn pijnlijke dagelijkse activiteiten voortaan pijnvrij mogelijk.
De fysiotherapie vormt ook een belangrijk onderdeel van de revalidatie, bijvoorbeeld na een operatie. Hierbij kunt u denken aan een nieuwe knie, heup of schouder, maar ook aan herstellen van een letsel aan de meniscus, kruisbanden of na een langdurig ziekteproces.
wp_20150409_20_26_56_pro
Voor de behandeling van een groot aantal klachten zijn richtlijnen ontwikkeld, die gebaseerd zijn op wetenschappelijk onderzoek. Deze dienen als leidraad voor de behandeling, maar aangezien elke cliënt anders is wordt er toch gekeken wat voor ú de beste behandeling is.
De behandelingen worden, afhankelijk van uw polis, deels of geheel vergoed door uw zorgverzekeraar.
Klik hier voor meer informatie
De fysiotherapeutische encyclopedie